23/8/17

GUERRA D'ÀNGELS I DIMONIS: Confutatis


TEMA: Confutatis del Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart.

FORMA: ABA'B'C i petita coda.

DRAMATITZACIÓ: Guerra d'àngels i dimonis.

Es col·loquen una filera de parelles enfrontades, mirant-se fixament. Els d'una banda són els dimonis (dolents que volen escampar el mal) i els altres són els àngels (bons que volen escampar la pau). Els dimonis mouran estaran clavats a terra i mouran molt els braços fent carotes extranyes, mentre que els àngels estaran gairebé com estàtues.

- Inici - 0:15: Els dimonis es posen xulos davant dels àngels, explicant -amb cares i gestos- que escamparan el mal perquè ningú s'entengui i tothom es baralli. Els àngels miren a terra, sense mirar-los a la cara.

- 0:16 - 0:31 : Els àngels aixequen el cap mentre els dimonis van alentint els gestos i quedant quiets. Els àngels, mentre els van mirant als ulls, parlen -amb cares serenes i sense massa gestos- (00:20) sobre la bondat: per més que els dimonis vulguin fer mal, ells faran que l'amor i l'ajuda cap als altres, guanyi.

- 0:32 - 0:48: Els dimonis s'esveren perquè no els agrada sentir allò i continuen expressant-se a favor de fer males coses.

- 0:49 - 1:19: Els àngels aixequen el braç dret enlaire lentament mentre els dimonis se'l miren mig espantats i van parant de moure's. Els àngels el van baixant molt lentament en direcció l'espatlla esquerra dels dimonis.

- 1:20 - Final: El poder del bé cau sobre el mal. La mà dels àngels sobre l'espatlla dels dimonis provoca que els dimonis es vagin ajupin lentament fins quedar a terra vençuts, amb posicions estranyes. Els àngels es col·loquen drets a davant seu, plegant els braços lentament i orgullosos d'haver derrotat el mal.

IDEA: Albert Massip


EXEMPLES: