18/8/17

BRINDIS DE LA TRAVIATA: Interrupció inesperada




TEMA: Brindis "Libiamo ne' lieti calici" de la Traviata de Giuseppe Verdi (1813-1901).

PERSONATGES: Baró vell, baronessa, noi del poble, noia del poble, 2 cambrer/es i convidats a la festa.

DINÀMICA: 

- Inici - 00:21 (part instrumental): Som en una festa molt elegant i de gent important a casa del baró i la baronessa. Amb la copa a la mà -que és imaginària-, tothom es passeja ben tibat i amb el cap alt, amb moviments suaus i, si es parla, es fa en petit grup. A la festa s'hi han infiltrat un noi i una noia del poble.

- 00:22 - 00:40: El baró vol fer un brindis i comença a cantar, aixecant la seva copa. Els convidats comencen a aixecar les copes fins que...

- 00:41 - 00:57: L'interromp un noi del poble que li demana explicacions d'allò que estan fent: beure i divertir-se mentre a fora hi ha gent que passa fred i gana. Ho troba molt injust. El baró i els convidats queden queden sobtats del que està passant.

- 00:58 - 01:08: El baró el replica preguntant què hi fa allà i que ja pot marxar immediatament perquè no està convidat.

- 01:08 - 01:15: La gent de la festa es pregunta qui és aquell noi tan mal vestit però tant valent...

- 01:16 - 01:35: La baronessa va cap al marit per calmar-lo, dient-li que està massa estressat, i que podrien parlar de com ajudar la gent del poble.

- 01:36 - 01:52: Una noia del poble explica a tothom que la seva família va haver de marxar molt lluny de la ciutat perquè no tenien res per menjar.

- 01:53 - 02:03: El baró però, sense fer-los cas, continua fent el brindis animant a tothom a aixecar la copa i a divertir-se.

- 02:04 - 02:20: A la gent de la festa no li agrada gens l'actitud del baró i li diuen que deixi estar la tassa (la copa) i que comenci a solucionar aquella situació. Entre tots ho poden fer.

- 02:21 - 02:40: Baró i baronessa discuteixen.

Ella: - Ets vell, però encara pots canviar les coses.
Ell: - Però no veus que ens ho estàvem passant bé?
Ella: - No podem dir això sense pensar en la gent del carrer.
Ell: - D'acord, doncs farem justícia: ho canviarem!

- 02:41 - Final: Baró i baronessa, el noi i la noia i la gent de la festa celebren aquest moment: Amb l'ajuda de tothom ningú tornarà a passar més fred ni més gana. Tots acaben en posició de celebració, amb les copes a les mans i fent d'estàtua.


MUNTATGE MUSICAL I IDEA: Albert Massip